Κάθε πρωί μαζί
_Innovation solutions.
arrow-down.svg
circle-54-chronia.svg
Η Clivanexport – ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΠΕ. αναπτύσσει τις δραστηριότητές της στην Ελληνική και ξένη αγορά για 54 περίπου έτη έχοντας αποκτήσει πολύ μεγάλη εξειδίκευση στον εξοπλισμό Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών μονάδων Αρτοποιείων – Ζαχαροπλαστείων.

1963

Ίδρυση της εταιρείας σε ενοικιαζόμενες κτιριακές εγκαταστάσεις εντός της πόλης του Βόλου, στην περιοχή Παλαιών Βόλου, έκτασης 120 τ.μ., με αντικείμενο μηχανουργικές κατασκευές – εργασίες και η κατασκευή του πρώτου Ζυμωτηρίου και του πρώτου Κυλίνδρου αρτοποιίας.

1970

Στις ίδιες εγκαταστάσεις, κατασκευή της πρώτης σφολιατομηχανής (μηχανή ανοίγματος φύλλου σφολιάτας) και της πρώτης μηχανή κοπής ψωμιού σε φέτες (φρυγανιέρα)

1971

Μετεγκατάσταση σε άλλο μεγαλύτερο χώρο, έκτασης 500τ.μ., σε ενοικιαζόμενες πάλι εγκαταστάσεις, στην περιοχή Νεάπολη Βόλου.

1972

Αγορά σύγχρονου για την εποχή εξοπλισμού, όπως στράντζα, ψαλίδι, τόρνος, με σκοπό την κατασκευή αρτοκλιβάνων.

1973

Κατασκευή του πρώτου Κυκλοθερμικού κλιβάνου και της πρώτης πλαστικής μηχανής.

1975

Συμμετοχή για πρώτη φορά στην (40ή) Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – ΔΕΘ. Από τότε η εταιρία συμμετείχε κάθε χρόνο έως το 19…. (65η έκθεση), όταν και δημιουργήθηκαν οι κλαδικές εκθέσεις αρτοποιίας στις οποίες έως σήμερα συμμετέχει.

1976

Κατασκευή της πρώτης ελληνικής Ζυγοκοπτικής μηχανής (μηχανή ζυγίσεως και κοπής ζύμης). Λόγω του ότι κατασκευάστηκε εξ’ αρχής για τα δεδομένα της ελληνικής βιοτεχνικής αρτοποιίας, η ζήτησή της ήταν πολύ μεγάλη και απογείωσε οικονομικά την εταιρεία.

1979

Ξεκίνησε η κατασκευή του ιδιόκτητου πλέον εργοστασίου στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, αρχικά σε οικόπεδο 6.000 τ.μ. με πρώτες κτιριακές εγκαταστάσεις έκτασης 2.500 τ.μ.

1980

Μετεγκατάσταση από τις παλιές στις νέες εγκαταστάσεις και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού με τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό της εποχής.

1983

Κατασκευή του πρώτου αερόθερμου περιστροφικού κλιβάνου και των πρώτων ανατρεπόμενων ταχυζυμωτηρίων.

1984

Construction of the first Electric Switchboard.

1985

Ξεκινήσαμε να εξοπλίζουμε τον Ελληνικό Στρατό με φούρνους (κυκλοθερμικούς) και μηχανήματα (Ζυμωτήρια Ζυγοκοπτικά, Πλαστικές μηχανές κλπ.) Στις περισσότερες στρατιωτικές μονάδες εγκαταστήσαμε σύγχρονα αρτοποιεία.

1986

Μετά την παραπάνω πολύ επιτυχημένη διαδικασία, ο Ελληνικός Στρατός μας ανέθεσε την κατασκευή του πρώτου ταινιωτού φούρνου τούνελ, συνεχούς παραγωγής ψωμιού σε φόρμες και μεγάλης παραγωγικότητας, τον οποίο εγκαταστήσαμε στο 791 ΤΕΦ στο Γουδί που λειτουργεί και παράγει συνεχώς μέχρι σήμερα.

1989

Μετά από 3 χρόνια, κατασκευάσαμε και δεύτερο ίδιο φούρνο που εγκαταστήσαμε στις νέες εγκαταστάσεις των στρατιωτικών αρτοποιείων στο Μενίδι.

1991

Επέκταση των εγκαταστάσεών μας με εξαγορά γειτονικού οικοπέδου, με την συνολική επιφάνεια πλέον να φτάνει τα 9.000 τ.μ

1992

Πήραμε μέρος για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου παγκοσμίως “IBA” η οποία διεξήχθη στο Βερολίνο. Ήμασταν η πρώτη ελληνική εταιρία του κλάδου που έλαβε μέρος στην έκθεση και για πρώτη φορά υψώθηκε η Ελληνική σημαία μεταξύ των άλλων κρατών που λάμβαναν εως τότε μέρος.

1995

Πήραμε μέρος στη δεύτερη IBA 1995 στο Düsseldorf.

1998

Πήραμε μέρος στην τρίτη IBA 1998 στο Μόναχο, ξεκινώντας σταδιακά εξαγωγές σε πολλές χώρες.

2001

Με την παρουσία στην έκθεση του εξωτερικού σταδιακά ξεκίνησαν οι εξαγωγές

2003

Προσάρτηση γειτονικού οικοπέδου 1500τ.μ. στην Α ΒιΠε Βόλου, με τη συνολική έκταση να φτάνει πλέον τα 10.500 τ.μ.

2004

Εκσυγχρονισμός του μηχανουργείου με τόρνους CNC και μηχανήματα ακριβείας του εργοστασίου, κάτι που μας βοήθησε να διευρύνουμε την γκάμα μας με νέες κατασκευές φούρνων και μηχανημάτων για τα σύγχρονα αρτοποιεία.

2007

Αγορά νέας αυτόματης μηχανής CNC για την παραγωγή εξαρτημάτων και εκσυγχρονισμός του ελασματουργείου με την αγορά μεταξύ άλλων αυτόματου τροφοδοτούμενου μηχανήματος επεξεργασίας ελασμάτων.

2010

Κατασκευή υβριδικών κυκλοθερμικών κλιβάνων, με 1 ή 2 ορόφους ηλεκτρικούς.

2013

Στις 05 Σεπτεμβρίου η πρώτη γενιά μετά από 45 χρόνια λαμπρής καριέρας παρέδωσε τη σκυτάλη στη δεύτερη γενιά.

2015

Κατασκευή πολλών νέων μοντέλων ηλεκτρικών κλιβάνων, με μικρότερες διαστάσεις και δυνατότητα επιλογής από 1 έως 5 ανεξαρτήτων ορόφων.

2018

Στις 16/02/2018, συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την υπογραφή του ιδρυτικού καταστατικού και από την έναρξη της εταιρείας (16/02/1968).

Το Ξεκίνημα
Η Clivanexport – ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΠΕ. προέρχεται από μια μικρή βιοτεχνική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1968 στο Βόλο από δύο (2) συνεταίρους – τους Αλέξανδρο Καρακίτη και Απόστολο Στεφάνου και αργότερα τον Ανδρέα Στεφάνου.  Αντικείμενο των εργασιών της ήταν μηχανουργικές εργασίες και κατασκευές ορισμένων Μηχανημάτων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.
baked
στην εγχώρια και διεθνή αγορά

54 χρόνια

square
κτιριακές εγκαταστάσεις

6500 m2

Η Εξέλιξη
Με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε και μεγάλωσε την γκάμα των μηχανημάτων που κατασκεύαζε και σε μια 10ετία περίπου μετ’εγκαταστάθηκε στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου σε ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις με υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Μετά από συνεχείς επεκτάσεις οι εγκαταστάσεις της καλύπτουν σήμερα στεγασμένο χώρο 6.500 m² σε οικόπεδο 12.000 m².

Τη διοίκηση της εταιρίας έχει αναλάβει σήμερα η 2η γενιά στελεχών αποτελούμενη από τα παιδιά των ιδρυτών, τους Στεφάνου Ιωάννη του Αποστόλου και Στεφάνου Ιωάννη του Ανδρέα.

Τα Μηχανήματα
Η Clivanexport – ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΠΕ. κατασκευάζει κλιβάνους όλων των τύπων (κυκλοθερμικούς – περιστροφικούς – σωληνωτούς – ηλεκτρικούς – βιομηχανικούς κλιβάνους τούνελ), και μηχανήματα όπως ταχυζυμωτήρια, μηχανές κοπής και διαμόρφωσης ζύμης, προστόφες, ψυγεία, ψύκτες νερού κ.λπ. καθώς επίσης έχει αναπτύξει και συνεργασίες με καταξιωμένα εργοστάσια της Ευρώπης και της Ελλάδας για την προμήθεια και προώθηση ορισμένων μηχανημάτων (Κουλουρομηχανές – Σιλό αλεύρων – Γραμμές παραγωγής αρτοσκευασμάτων κ.λπ.).
support
τεχνική υποστήριξη

24 h

people
ανθρωπίνου δυναμικού

48 μέλη

customers
ενεργοί πελάτες

3000+

tuv-color-199x176-1.png
Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας
Η εταιρία έχει δημιουργήσει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυποISO 9001:2015, το οποίο εφαρμόζει και διατηρεί και σήμερα σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής, πωλήσεων, εξυπηρέτησης των πελατών, σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, στην οργάνωση και στις εσωτερικές λειτουργικές διαδικασίες της.

Η πολιτική ποιότητας σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και το άρτια ειδικευμένο προσωπικό εγγυώνται την ποιότητα, την λειτουργικότητα και την αξιοπιστία των μηχανημάτων που η εταιρία Clivanexport ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΠΕ. διαθέτει τόσα χρόνια στην αγορά.