ΣΦΟΛΙΑΤΟΜΗΧΑΝΗ (SF)

Μηχάνημα διαμόρφωσης ζύμης σε σφολιάτα για πίτες (τυρόπιτες και λοιπά σφολιατοειδή), και είδη ζαχαροπλαστικής.

Η κατασκευή σφολιάτας γίνεται με το διαδοχικό πέρασμα της ζύμης από το διάκενο των κυλίνδρων το οποίο και διαδοχικά μειώνεται μέχρι η ζύμη να αποκτήσει το επιθυμητό πάχος.

logo

Κατασκευή

Το μηχάνημα κατασκευάστηκε με βάση την απλότητα και την λειτουγικότητα. περιλαμβάνει τα εξής κινητά μέρη: δυο μεταφορικές ταινίες πλάτους 600mm και συνολικού μήκους 2800mm από ειδικό αντικολλητικό για τη ζύμη ύφασμα και δυο κυλίνδρους οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο και κατά πλάτος των μεταφορικών ταινιών ο ένας πάνω από τον άλλο. Οι κύλινδροι είναι ανοξείδωτοι λείοι και γυαλισμένοι.

Με τη βοήθεια ενός μοχλού οι κύλινδροι ανοίγουν και κλείνουν από 35mm μέχρι 2mm. Το μηχάνημα επεξεργάζεται κάθε είδους ζύμη ακόμα και της πολύ λεπτές. Η κατεύθυνση κίνησης των μεταφορικών ταινιών είναι μεταβαλλόμενη ώστε να αποφεύγεται το ζάρωμα της ζύμης. Οι ταινίες παίρνουν κίνηση μέσω ιμαντοκίνησης από ένα ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος ενεργοποιείται με είτε με χειρομοχλό είτε με πεντάλ. Το κάτω τμήμα του πλαισίου αποτελεί την βάση του μηχανήματος φέρει τροχούς για ευκολη μετακίνηση και στηρίζεται σε τέσσερα ρυθμιζόμενα πέλματα (κοχλίες) που στο σημείο επαφής με το δάπεδο έχουν αντικρανδασμικά λάστιχα.

Η εκκίνηση και ρύθμιση των λειτουργιών του μηχανήματος ελέγχεται από ένα ηλεκτρολογικό πίνακα αυτοματισμού.

Στον πίνακα υπάρχει και ο αυτόματος διακόπτης εκτάκτου ανάγκης (emergency stop) και πάνω από τους κυλίνδρους υπάρχουν προφυλακτήρες με αυτοματισμό για την προστασία του χειριστή.