Ταχυζυμωτήριο σταθερής λεκάνης χωρίς άξονα (TZS)

(Αργόστροφο χωρίς λεπίδα TZS-200)

Το ταχυζυμωτήριο τύπου TZS-200, με τη χρήση μειωτήρα στροφών, είναι πιο αργόστροφο σε σχέση με τα ταχυζυμωτήρια της σειράς SM, χωρίς να υπάρχει λεπίδα στον κάδο, με αναδευτήρα (σπιράλ) ειδικής κατασκευής, έτσι ώστε να μην απαιτείται ιδιαίτερος έλεγχος της θερμοκρασίας στο νερό που χρησιμοποιείται.

Χαρακτηριστικά
Ο σκελετός του μηχανήματος είναι χαλύβδινος, βαριάς κατασκευής, για να μην υπόκειται σε κραδασμούς κατά τη λειτουργία. Ο αναδευτήρας είναι από ανοξείδωτο χάλυβα Aisi 304 και παίρνει κίνηση από ηλεκτροκινητήρα δύο ταχυτήτων συνοδευόμενο από μειωτήρα στροφών. Ο κάδος (κατασκευασμένος με την μέθοδο της διαμόρφωσης χωρίς ηλεκτροσυγκολληση, για μέγιστη δυνατή ακρίβεια περιστροφής και αξιοπιστία) είναι επίσης από ανοξείδωτο χάλυβα Aisi 304 και περιστρέφεται από ηλεκτρομειωτήρα, έχοντας δύο κατευθύνσεις περιστροφής. Πάνω από τον κάδο υπάρχει προφυλακτήρας ανοξείδωτος (Aisi 304) με αυτοματισμό, ώστε κατά το άνοιγμα να σταματά ο αναδευτήρας για να αποφεύγονται τα ατυχήματα. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρολογικό πίνακα με αυτοματισμούς, ρελέ και θερμικά προστασίας των κινητήρων.
Χρήση - Λειτουργία
Η ζύμωση γίνεται σε δύο χρόνους με δύο ταχύτητες του αναδευτήρα. Στην πρώτη ταχύτητα, 70rpm (στροφές ανά λεπτό), φάση προζύμωσης, γίνεται η ανάδευση (ανακάτεμα) των υλικών της λεκάνης για 5 έως 7 λεπτά και στη δεύτερη ταχύτητα, 140rpm (στροφές ανά λεπτό), φάση ζύμωσης, γίνεται η κυρίως ζύμωση για 6 έως 8 λεπτά. Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα ελέγχου επιτρέπει την λειτουργία του μηχανήματος ημιαυτόματα και αυτόματα. Στην ημιαυτόματη λειτουργία, εμείς επιλέγουμε τη φορά περιστροφής της λεκάνης και την ταχύτητα του αναδευτήρα, ενώ στην αυτόματη λειτουργία προγραμματίζουμε το χρόνο και στις δυο ταχύτητες. Η μελετημένη κατασκευή του αναδευτήρα σε σχέση με το σχήμα και τον αριθμό στροφών του κάδου, εγγυώνται ζύμη ποιότητος, πολύ οξυγονωμένη, αφράτη και λεία. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στο αλεύρι να απορροφήσει περισσότερο νερό. Με τον προγραμματισμένο χρόνο λειτουργίας έχουμε πάντα σταθερή ποιότητα ζύμης, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι σταθερές.
  • Panos Anastasiadis
    Panos Anastasiadis

    Lorem ipsum dolor sit amet, ad periculis sententiae comprehensam eos.

  • Panos Anastasiadis
    Panos Anastasiadis

    Lorem ipsum dolor sit amet, ad periculis sententiae comprehensam eos.

  • Panos Anastasiadis
    Panos Anastasiadis

    Lorem ipsum dolor sit amet, ad periculis sententiae comprehensam eos.

  • Panos Anastasiadis
    Panos Anastasiadis

    Lorem ipsum dolor sit amet, ad periculis sententiae comprehensam eos.